Víctor Oliva va néixer a Barcelona on actualment viu i on té el seu propi estudi.

Els seus estudis en el camp del grafisme van començar a l'Escola superior d'art i disseny Llotja. Seguidament, als Salesians de Sarrià va formar-se en Arts Gràfiques, matèria en la qual és tècnic superior.

Després, tot i no tenir una formació específicament enfocada al disseny, va elaborar els seus primers encàrrecs per a diferents impremtes.

Pels vols del 1986 va fer el pas definitiu cap al món del disseny gràfic en muntar ja la seva pròpia empresa.

Amb el segell Víctor Oliva. Disseny gràfic, SL, ha treballat pels principals museus de Catalunya, com el Museu Picasso, el MNAC o el Museu de Montserrat i per altres ens públics i privats.

Per a tots ells, ha dut a terme múltiples tasques relacionades amb el disseny i la comunicació. Tot i centrar-se en la creació d'imatge corporativa, ha dissenyat fullets, catàlegs, senyalètica, packaging, pàgines web i també ha realitzat treballs de fotografia o naming, entre altres.

A més, ha col·laborat amb el Museu Valencià de la Il·lustració i de la Modernitat i el Museo Casa Modernista de Novelda, així com en diferents projectes culturals per a institucions franceses i italianes.

Gràcies a la seva formació interdisciplinària també s’ha especialitzat en la investigació de la història del disseny i la publicitat, entorn les quals ha organitzat diverses exposicions i conferències divulgatives. Actualment prepara un treball sobre la història de la publicitat, recopilant documents impresos des del 1850 fins al 1950.

Avis legal: Víctor Oliva, SL · Leiva, 36, baixos 1a · 08014 Barcelona · T 93 323 27 20 · NIF B-63141634 Inscrita en el Registre Mercantil de Barcelona. Tom 35572, foli 15, full B-272668.